Presentació de la Taula Lluís Domènech i Montaner

El 7 de setembre del 2017 es portà a terme l'acte de presentació de la Taula Lluís Domènech i Montaner als  mitjans de comunicació al recinte de Sant Pau Modernista. L'acte comptà amb la participació de Daniel Mòdol, l'aleshores regidor d'Arquitectura, Patrimoni i Paisatge de l'Ajuntament de Barcelona; Montserrat Caelles, regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de Reus; Pere Xirau, regidor de Cultura de Canet de Mar; Carles Sàiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM); i Lluís Domènech Girbau, president de la Fundació Lluís Domènech i Montaner.

La Taula Lluís Domènech i Montaner neix amb l’objectiu fonamental de difondre entre el públic general el llegat de qui va ser un dels principals protagonistes del Modernisme català i promoure el turisme local per afavorir el coneixement de la seva obra, repartida per Catalunya, i que inclou edificis tan destacats com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau, que són Patrimoni de la Humanitat.

Així mateix, els fundadors de la Taula han acordat sumar esforços per fomentar l’estudi i la recerca del patrimoni de Domènech i Montaner i fer-ne divulgació entre els joves, amb el treball amb les escoles a l’entorn d’un arquitecte innovador i avançat al seu temps.

Entre els objectius i accions específiques ja acordades hi ha la celebració de diversos esdeveniments i la voluntat de treballar en vista a la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023

Els membres fundadors de la Taula conviden a sumar-se i unir-se al projecte a d’altres municipis amb patrimoni de l’arquitecte i a altres institucions i entitats relacionades amb el patrimoni i la figura de Domènech i Montaner. Per a més informació, cliqueu aquí.


Intervenció del regidor d'Arquitectura, Patrimoni i Paisatge de l'Ajuntament de Barcelona (Imatge: IMPUQV)

Intervenció del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar, Pere Xirau (Imatge: IMPUQV)

Intervenció de la regidora de Cultura i Promoció de l'Ajuntament de Reus (Imatge: IMPUQV)


Intervenció del president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz i Xiqués (Imatge: IMPUQV)




Intervenció del president de la Fundació Lluís Domènech i Montaner i besnét de l'arquitecte, Lluís Domènech Girbau (Imatge: IMPUQV)




L'acte de presentació s'adreçava als mitjans de comunicació (Imatge: IMPUQV)



L'acte de presentació es portà a terme al Pavelló de l'Administració de Sant Pau Modernista (Imatge: IMPUQV)





Entrades populars