Agència Reus Promoció de l'Ajuntament de Reus

L'arribada de Lluís Domènech i Montaner a Reus l'any 1896, de la mà de Pau Font de Rubinat, per construir l'Institut Pere Mata, l'hospital psiquiàtric de la ciutat, fou l'inici de l'arquitectura modernista a Reus. Domènech i Montaner va construir altres edificis a la ciutat, entre els quals destaca la magnífica Casa Navàs, un exemple de modernisme total i considerada una de les joies de l'Art Noveau.

Pere Caselles, arquitecte municipal de l'època i col·laborador en la construcció de l'Institut Pere Mata, segueix l'empremta de Domènech i Montaner i, juntament amb la seva obra i la d'altres arquitectes, fa de Reus una de les ciutats europees amb més patrimoni arquitectònic modernista.

Amb la creació de la Ruta del Modernisme de Reus, un itinerari per descobrir els edificis més emblemàtics del centre ciutat, l'empremta domenequiana esdevé un nou recurs per la promoció turística.

Des de l’Agència Reus Promoció, es van establir convenis amb l’Institut Pere Mata i la Casa Navàs per gestionar també les visites a l’interior d’ambdós edificis.

Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata (Imatge: CEDIM)


Entrades populars