Ajuntament de Canet de Mar

Canet de Mar és la població on hi ha més patrimoni modernista en menys espai.

L’aposta per aprofundir en el seu coneixement i la seva difusió és a través de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, un espai format per dues edificacions: la Masia Rocosa (s XVII) i la Casa Domènech (1918-20). La primera fou el seu taller d’arquitectura, on s'hi presenten les facetes del personatge com a arquitecte, editor, polític i intel·lectual.

A la segona casa, construïda per a la seva família, mostra el Domènech íntim i familiar.

L’estructura urbana de Canet, la xarxa de serveis, el microclima, l’extensa zona de platja i de bosc el fan un lloc ideal per viure-hi i per treballar, i gràcies a l’acumulació de patrimoni i d’activitat cultural, el configuren com a destinació de turisme cultural de qualitat. 

El patrimoni modernista de Canet és conseqüència del passat econòmic i cultural relacionat amb l’activitat marítima, musical i la indústria del gènere de punt, que van configurar el poble. L’Escola de Teixits - Eurecat i el grup de teatre de carrer de fama mundial "Comediants" també conformen i amplien l'oferta.

L'esperit innovador de Canet de Mar explica la voluntat d’estudi, difusió i promoció de la figura de Lluís Domènech i Montaner, i ajuda a definir el Canet actual.

Castell de Santa Florentina a Canet de Mar (Imatge: CEDIM)

Entrades populars