Noves visites temàtiques al Recinte Modernista de Sant Pau


Al llarg dels mesos d’abril, maig i juny, i de la mà d’especialistes en cada matèria, els visitants podran aprofundir en aspectes concrets del Recinte Modernista de Sant Pau.

Diumenge 8 d’abril, “L’art modernista en l’arquitectura de Domènech i Montaner”. La catedràtica d’Història de l’Art, especialitzada en Modernisme, Mireia Freixa, farà una visita guiada al Recinte Modernista tot explicant la integració de l'arquitectura i les arts decoratives, i ens aproparà al plantejament ornamental i simbòlic de Lluís Domènech i Montaner. Amb aquesta visita es podrà entendre millor el gran valor arquitectònic i artístic de Sant Pau.

Diumenge 13 de maig, “La recuperació patrimonial d’un espai modernista”. L’arquitecta Alejandra Otálvaro, que ha participat en la rehabilitació dels pavellons modernistes, parlarà dels treballs de restauració que van començar el 2009. Un ingent procés que ha permès recuperar l’aspecte i les volumetries originals del projecte de Domènech i Montaner. Otálvaro explicarà també com el Recinte s’ha convertit en una referència d’espai sostenible.

Dissabte 9 de juny, “Descobreix l’Arxiu Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau”. Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius, els arxivers de l’Arxiu Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Pilar Salmerón i Miquel Terreu, mostraran el que és un dels arxius més importants d’Europa, amb més de 600 anys d’història. Es podrà veure alguns dels documents excepcionals que atresora i amb els que es pot seguir l’evolució del país des del segle XV.
Aquestes visites especialitzades tenen el mateix preu que les visites guiades, 19€, i també es poden adquirir de forma anticipada a través de la pàgina web del Recinte Modernista.
Aquesta nova proposta complementa el programa de visites al conjunt modernista de Sant Pau, que compta amb una oferta estable de visites guiades en català, castellà, anglès i francès, visites lliures i un servei d’audioguia multimèdia disponible en sis idiomes.

Comentaris

Entrades populars