El Palau de la Música Catalana visita Sant Pau


Dilluns 24 de setembre, coincidint amb la diada de la Mercè, farem una jornada de difusió del patrimoni fílmic de la ciutat de Barcelona dins del Recinte Modernista de Sant Pau. Es farà la projecció d’un fragment significatiu de “Gent i paisatge de Catalunya” (1926), conservat a la Filmoteca de Catalunya, on apareixen imatges en moviment de l’Orfeó Català i de la seva seu social, el Palau de la Música Catalana, edifici de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
Dilluns 24 de setembre de 2018
9:30-14:30 projecció contínua
Sala Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau
Entrada gratuïta
Aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament amb el Recinte Modernista de Sant Pau, el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del Grup de Recerca GRACMON, el projecte  I-Media-Cities i la Filmoteca de Catalunya.
El fragment que es projectarà forma part de Gent i Paisatge de Catalunya (1926-1927), un film que ens ofereix algunes vistes representatives de la ciutat de Barcelona, curosament escollides, i una singular galeria de retrats, d’una seixantena de personatges de referència de la vida intel·lectual catalana, així com també d’alguns paisatges del país. Les imatges seleccionades mostren alguns aspectes interiors i exteriors del Palau de la Música Catalana, edifici erigit per Domènech i Montaner l’any 1908, per encàrrec de l’Orfeó Català. En el context de la Dictadura del general Primo de Rivera, els moments escollits al film són del tot significatius, més com a afirmació del símbol que no pas pels detalls arquitectònics o decoratius de l’edifici modernista. Així mateix, el documental recull imatges dels assaigs dirigits pel mestre Millet i segueix un dia de concert, amb vistes del públic a platea i l’Orfeó interpretant el seu Himne a la Bandera.
Aquesta projecció s’insereix en el projecte europeu Innovative e-environment for Research on Cities and the Media (I-Media-Cities), que té com a objectiu la creació d’una una plataforma digital que s’obrirà el març de 2019, on el públic podrà visualitzar una important selecció de films (també fotografies i textos) sobre diverses ciutats filmades.  Hi participen diversos arxius, filmoteques i centres de recerca de nou capitals europees (Atenes, Barcelona, Bolonya, Brussel·les, Copenhaguen, Estocolm, Frankfurt, Torí i Viena) liderats i coordinats per la Cinemathèque Royale de Brussel·les.

Comentaris

Entrades populars