El CEDIM presenta el llibre "Les excursions científiques de Lluís Domènech i Montaner" al Centre Excursionista de Catalunya

Catehrine Perelló donant la benvinguda al públic que va assistir a la presentació del llibre. Foto: CEDIM




Ahir a la tarda, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) va presentar el llibre Les excursions científiques de Lluís Domènech i Montaner de l'escriptor i investigador Xavier Mas, a la sala d'actes del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), a Barcelona. La presentació, amb una vintena d'assistents, va comptar amb la benvinguda de Catherine Perelló Scherdel, vocal de Cultura de la Junta Directiva del CEC.

Les excursions científiques de Lluís Domènech i Montaner és un treball de 238 pàgines, editat dins la col·lecció del CEDIM que narra els viatges de l'arquitecte Lluís Domènech per la Catalunya i el nord d'Espanya durant l'any 1893 per recollir dades sobre els edificis i els elements patrimonials més singulars. 

A partir del quadern de notes que va deixar escrit Domènech i Montaner, l'escriptor i intel·lectual Xavier Mas ha volgut refer totes les sortides científiques que es troben documentades i, 125 anys després, ha resseguit, durant setmanes, la petja de l'arquitecte per veure i constatar l'estat actual de tot aquell patrimoni que aquest va descriure i catalogar. Un llibre de rutes antigues, posat al dia amb una mirada contemporània.

El llibre, que té un preu de 10 euros, es pot comprar a través del web del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.

L'escriptor Xavier Mas durant la presentació del llibre

Comentaris

Entrades populars