Reus presenta la nova ruta del modernisme per la ciutat amb patrimoni de Pere Caselles i Domènech i Montaner

L'any 2018 conflueixen tres esdeveniments importants en els que s'emmarca la posada en marxa de la nova proposta turística presentada per l’Agència Reus Promoció: l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, l'Any del Turisme Cultural (impulsat per l'Agència Catalana de Turisme) i l'Any Caselles, dedicat a l'arquitecte reusenc Pere Caselles, que posa en valor la figura d'un dels arquitectes més destacats del patrimoni modernista de la ciutat.
Després de 20 anys de la creació de la Ruta del Modernisme de Reus, que va ser impulsada pel a llavors Patronat Municipal de Turisme de Reus, Reus Promoció presenta una nova proposta de turisme cultural que parteix d'aquella primera ruta i que, segons ha explicat la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, "representa una nova acció per posar en valor el nostre patrimoni oferint al visitant una experiència de turisme cultural de qualitat que no el deixarà indiferent".
La Ruta del Modernisme de Reus, va ser la primera de Catalunya, juntament amb la de la ciutat de Barcelona, i es va convertir en tota una marca de ciutat, que incrementava la capacitat d'atracció de Reus i posicionava la ciutat en el panorama del turisme cultural, amb molt bons resultats.
L’Agència Reus Promoció ha decidit donar un nou impuls a la Ruta, que des de fa uns anys només es podia realitzar de forma lliure, i presenta la Ruta del Modernisme “Reus 1900”, una nova visita guiada i dinamitzada, que es realitzarà de forma estable tots els dissabtes a partir del dissabte 9 de juny.
Aquesta és una visita pensada per descobrir Reus seguint el fil conductor del Modernisme, que és segurament el seu patrimoni més conegut, i conèixer-la a través de les obres i els personatges que van configurar Reus com a ciutat modernista. Entre aquests noms propis, i en la celebració de l'Any Caselles, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, en destaca d’una manera molt especial aquest arquitecte, que es posa en valor a la nova ruta, juntament amb els grans noms vinculats a la història del modernisme de Reus, com Domènech i Montaner i Gaudí.
 La Ruta del Modernisme «Reus 1900» és una proposta innovadora que parteix d'un itinerari turístic ja consolidat, que s'actualitza ara adaptant-se a la demanda actual, oferint una visita guiada amb uns continguts rigorosos que es presenten de forma lúdica, atractiva i didàctica. Tot amb l'objectiu d'esdevenir una autèntica experiència de turisme cultural de qualitat.
El desenvolupament dels continguts de la Ruta del Modernisme «Reus 1900 ha anat a càrrec de Còdol Educació, empresa reusenca que compta amb una llarga experiència en el món de la didàctica i la difusió del patrimoni, i que serà qui realitzarà les visites guiades cada setmana.
La visita sortirà de l’escultura del gegant indi situat al costa del pavelló antituberculós del carrer Sant Joan, i seguirà el seu recorregut per aquest carrer per conèixer les cases Rull i Gasull, obres de Domènech i Montaner. Seguidament continuarà per l’avinguda Prat de la Riba per conèixer la història de les Escoles i continuarà pel carrer Llovera, la plaça Prim i el carrer Monterols per seguir descobrint els edificis modernistes més emblemàtics, per acabar a la plaça del Mercadal, davant de la casa Navàs.
Durant l’itinerari no es visitaran els interiors dels edificis, però els visitants s’aproparan d’una forma molt amena i participativa a les obres modernistes més destacades de Reus, coneixent, mitjançant diferents recursos, la història i les anècdotes més destacades de l’època del Modernisme a la ciutat.
La Ruta del Modernisme “Reus 1900” és una activitat concebuda principalment per a visitants individuals de proximitat, per a tots els públics, amb una especial atenció al públic familiar. Es realitzarà tots els dissabtes a 2/4 de 12 h i tindrà una durada aproximada d'una hora i 30 minuts. És imprescindible realitzar reserva prèvia a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre o trucant al telèfon 977 010 670.
Preus Ruta del Modernisme
Es realitzarà cada dissabte a les 11:30 h.
• Entrada general: 8 €
• Majors de 65 anys: 7€
• Nens de 0 a 8 anys: gratuït
• Nens de 9 a 15 anys: 7€
També s'han tingut en compte diferents col·lectius per a que puguin gaudir d'una reducció, com ara persones amb el carnet jove/esdudiant, famílies nombroses/monoparentals..., persones amb certificat de discapacitat, en situació d'atur, membres de l'ICOM entre altres. Així mateix els usuaris de la polsera "Visit Reus" tindran descompte.
Casa Navàs
Del 1 de juny al 30 de setembre, de dilluns a dissabtes, 11h/12h/13h i 17h/18h/19h, i diumenges i festius 11h/12h/13h. Amb aquesta ampliació d'horaris es passa d'una oferta de 138 hores de possible visita a la Casa Navàs durant l'estiu de 2017 a 624 hores possibles l'estiu de 2018. Preus: 
• Entrada general: 10 €
• Majors de 65 anys: 8 €
• Nens de 0 a 5 anys: gratuït
• Nens de 6 a 15 anys: 8 €
També s'han tingut en compte diferents col·lectius per a que puguin gaudir d'una reducció, com ara persones amb el carnet jove/esdudiant, famílies nombroses/monoparentals..., persones amb certificat de discapacitat, en situació d'atur, membres ICOM entre altres. Així mateix els usuaris de la polsera "Visit Reus" podran tenir descomptes.

Comentaris

Entrades populars